Απολογισμός Δράσης Διετίας 2011-2013

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Το απερχόμενο Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων, αποτελούμενο από τους:

Γεωργία Κολοβελώνη - Πρόεδρο
Χρήστο Βοζίκη – Αντιπρόεδρο
Άννα Παπαβασιλείου - Γενική Γραμματέα
Αλεξάνδρα Χιώτη - Οργανωτική Γραμματέα
Γεωργία Μπακατσή – Ταμία
Χριστόφορο Τριάντη - Ειδικό Γραμματέα
Λιάνα Παπαχρήστου - Έφορο Βιβλιοθήκης

κατά τη διετία 2011-2013 πραγματοποίησε τις εξής εκδηλώσεις- δράσεις:

1) 15 Ιανουαρίου 2012: Κοπή πίτας – μουσική βραδιά.

2) 16 Μαρτίου 2012: Ημερίδα «Παρουσίαση προγράμματος σπουδών για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α΄ Λυκείου», με εισηγητή τον κ. Κώστα Ντίνα, καθηγητή Γλωσσολογίας –Ελληνικής Γλώσσας και Διδακτικής της του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

3) 21 Μαρτίου 2012: Βραδιά ποίησης, με αναγνώσεις ποιημάτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Κηρήθρες».

4) 23 Μαρτίου 2012: Ημερίδα αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και το έργο του, με εισηγητές τους : Αναστάσιο Στέφο, δ. φ., Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Δ.Ε., Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Γεωργία Χαριτίδου, δ. φ., Διευθύντρια Δ.Ε. Δ’ Αθήνας, Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και Μαίρη Μαργαρώνη, Φιλόλογο-Κοινωνική Ανθρωπολόγο- Υποψ. Διδ. Κοινωνικής Ιστορίας, Επιστημονική Συνεργάτιδα του Zentrum für Antisemitismusforschung στο Βερολίνο. Σύντομη αναφορά στη ζωή και το έργο του συγγραφέα έκανε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Βοζίκης. Αποσπάσματα από το έργο του διάβασε η ηθοποιός Αντονέλλα Χήρα.

5) 25 Μαρτίου 2013: Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην πόλη των Τρικάλων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Αλεξάνδρα Χιώτη, δ.φ., Οργανωτική Γραμματέα του Συνδέσμου, με θέμα «ο απόηχος του 1821 στον 21ο αιώνα».

6) 17 Μαΐου 2012: Φιλολογική εκδήλωση με θέμα «“Ο ύπνος των Γενναίων” του Οδυσσέα Ελύτη: Το πολιτικό εκτόπισμα του ποιητικού οράματος», με εισηγητή τον κ. Θωμά Μπεχλιβάνη, δ.φ. - Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων - Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

7) 27 Ιουνίου 2012: Ημερίδα «Προτάσεις διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και καινοτόμες δράσεις εκπαιδευτικών», σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και εισηγητές εκπαιδευτικούς του Νομού Τρικάλων.

8) 28 Σεπτεμβρίου 2012: Ημερίδα με θέμα «Νέα Προγράμματα Σπουδών για τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου», με εισηγητές την επιστημονική υπεύθυνη των Προγραμμάτων Σπουδών Γυμνασίου κ. Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, Καθ. Γλωσσολογίας Τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ., την υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας του Προγράμματος Λογοτεχνίας κ. Βενετία Αποστολίδου, Αναπλ. καθ. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης Τμήματος ΠΤΔΕ Α.Π.Θ., και τους συνεργάτες Ελευθερία Ζάγκα, δ. φ., Σχολική σύμβουλο φιλολόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ασημάκη Φλιάτουρα, δ. φ., Φιλόλογο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

9) 26 Νοεμβρίου 2012: Φιλολογική εκδήλωση με θέμα «Νικηφόρος Βρεττάκος : 100 χρόνια από τη γέννησή του», με εισηγητές την κ. Χριστίνα Αργυροπούλου, δ. φ., Επίτιμη Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, και τον κ. Γιάννη Β. Κωβαίο, φιλόλογο – συγγραφέα. Συμμετείχε η μεικτή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων. Αποσπάσματα από το έργο του ποιητή διάβασε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωργία Κολοβελώνη.

10) 24 Δεκεμβρίου 2012: Δραματοποιημένη αφήγηση του Χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της κοκκώνας το σπίτι» (διασκευή για παιδιά). Συμμετείχαν οι ηθοποιοί Σία Φαράκη, Ελένη Ποζιού, Μαρία Γαδετσάκη και οι μικροί Φώτης Παπανικολάου και Γιώργος Σπυρόπουλος.

11) 20 Ιανουαρίου 2013: Κοπή πίτας – μουσική βραδιά.

12) 16 Φεβρουαρίου 2013: Συμμετοχή στη διοργάνωση της προκριματικής φάσης του Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφίας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων και τις Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων.

13) 19 Φεβρουαρίου 2013: Ημερίδα «Διδακτική φιλολογικών μαθημάτων: οι εκπαιδευτικοί προτείνουν», με εισηγητές εκπαιδευτικούς του Νομού Τρικάλων.

14) 20 Μαρτίου 2013: Βραδιά ποίησης, με αναγνώσεις ποιημάτων και μελοποιημένη ποίηση (αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη). Συμμετείχε η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

15) 21 Μαρτίου 2013: Βραδιά ποίησης, με αναγνώσεις ποιημάτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σε συνεργασία με τη Στέγη Τέχνης & Πολιτισμού του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή-ιατρού.

16) 26 Ιουνίου 2013: Ημερίδα «Προτάσεις διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και καινοτόμες δράσεις εκπαιδευτικών», σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και εισηγητές εκπαιδευτικούς του Νομού Τρικάλων.

17) 28 Ιουνίου 2013: Αποστολή σε αρμόδιους φορείς ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τις αναθέσεις του μαθήματος της Ιστορίας σε άλλες ειδικότητες.

18) 11 Οκτωβρίου 2013: Φιλολογική εκδήλωση αφιερωμένη στον Κ.Π. Καβάφη, με θέμα «Ο Κ. Π. Καβάφης στο μεταίχμιο πολιτισμών και θρησκειών», με εισηγητή τον κ. Λάμπρο Βαρελά, Επίκουρο καθηγητή νεοελληνικής φιλολογίας Α.Π.Θ.

19) 18 Νοεμβρίου 2013: «Λέσχη Ανάγνωσης» - λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη σε Έλληνες πεζογράφους. Διηγήματα διάβασαν ο ποιητής Ηλίας Κεφάλας και η φιλόλογος Γεωργία Κολοβελώνη.


Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους για την ενεργό συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου.


Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Γεωργία Κολοβελώνη

Η Γενική Γραμματέας
Άννα Παπαβασιλείου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "Φαίδρα" και η "Τέταρτη Διάσταση" του Γιάννη Ρίτσου

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΛΕΣΙΟΣ