Διδασκαλία στα Τρίκαλα με νέες Τεχνολογίες και Καινοτόμες Δράσεις Φιλολόγων (26-6-2013)




Πλήθος Φιλολόγων παρακολούθησε χθες στην αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα», την ημερίδα με θέμα «Προτάσεις διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και καινοτόμες δράσεις εκπαιδευτικών», η οποία διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Τρικάλων και τις Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων.
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωργία Κολοβελώνη, στον εναρκτήριο χαιρετισμό της, τόνισε την ανάγκη «αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών με τρόπο δημιουργικό, έτσι ώστε, μέσα από έναν σαφή παιδαγωγικό σχεδιασμό, να έχουν μια προστιθέμενη αξία χρήσης και να συμβάλλουν στην ανανέωση της διδακτικής των φιλολογικών μαθημάτων».
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Ευαγγελή Κοτρώτσιου και Ιουλία Κανδήλα, οι οποίες συντόνισαν την ημερίδα, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη σημασία της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών και τόνισαν τα παιδαγωγικά οφέλη για τους μαθητές από τη χρήση ενεργητικών μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης.

Οι Εκπαιδευτικοί Σχολείων του Νομού Τρικάλων που παρουσίασαν εργασίες τους ήταν οι :

Δρ Αγαθοκλής Αζέλης (Μουσικό Σχολείο): «Η διερεύνηση της έννοιας της ποιητικότητας μέσα από τη μετάφραση. Το παράδειγμα του ποιήματος ΄΄Θερμοπύλες΄΄ του Κ.Π. Καβάφη»

Δρ Αλεξάνδρα Χιώτη (Μουσικό Σχολείο): «Πρόταση διδασκαλίας με ΤΠΕ στα Λατινικά Β' Λυκείου».

Γεωργία Κολοβελώνη, M.Ed., Επιμορφώτρια ΤΠΕ (Μουσικό Σχολείο) : «Ο μυστικός ποιητής Νίκος Εγγονόπουλος. Πρόταση διδασκαλίας με ΤΠΕ στη Λογοτεχνία Β' Λυκείου».

Βασιλική Μαγκούφη (5ο Λύκειο Τρικάλων): «Οι μαθητές δημιουργούν με θέμα την αγάπη και τον έρωτα - Διδακτική παρέμβαση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α΄ Λυκείου».

Ναυσικά Μουλά (1ο Λύκειο Τρικάλων): «Διδακτική παρέμβαση στο μάθημα της Ιστορίας της Α΄ Λυκείου».

Βασιλική Μαγκλάρα (6ο Λύκειο Τρικάλων): «Δραματοποίηση στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ Λυκείου».

Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις από το κοινό και συζήτηση.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ /Συντάκτης: Γεωργία Κολοβελώνη)




trikalanews, 27-6-2013
trikalaola,27-6-2013

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "Φαίδρα" και η "Τέταρτη Διάσταση" του Γιάννη Ρίτσου

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΛΕΣΙΟΣ