Βήμα διαλόγου: Σύνδεσμος Φιλολόγων Τρικάλων

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ,εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ, 27-10-2012

Η κα Γεωργία Κολοβελώνη μιλάει στο Θανάση Τσαγγαρά

Η κα Γεωργία Κολοβελώνη είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων


Είκοσι οχτώ χρόνια ενεργής παρουσίας προσμετρά ο Σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Τρικάλων. Ο Σύνδεσμος συνεχίζει τη δυναμική παρουσία με τη διοργάνωση αρκετών αξιόλογων εκδηλώσεων που αγκαλιάζονται από τους φιλολόγους, αλλά και την τοπική κοινωνία.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Τρικάλων ιδρύθηκε το 1984. Στόχοι του είναι η προαγωγή και η ανάπτυξη των φιλολογικών επιστημών, η επιστημονική και εκπαιδευτική έρευνα, η συμβολή στη βελτίωση της Παιδείας του Ελληνικού λαού, η υποβολή προτάσεων στους αρμόδιους κρατικούς και τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση φιλολογικών θεμάτων, καθώς και την αποδοτικότερη οργάνωση των εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτειακών θεσμών, η καλλιέργεια της πολιτιστικής ζωής του τόπου, η συλλογή, καταγραφή, κατάταξη και έκδοση Μνημείων του λόγου και παραδοσιακών πράξεων κι ενεργειών, εθιμικής ζωής, της περιοχής, η συνοπτική έκδοση τοπικής Ιστορίας και η συνεργασία με τους αρμόδιους διοικητικούς, επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής για την καταγραφή, αξιολόγηση, βελτίωση και διαφύλαξη των τοπικών Μνημείων Τέχνης της πολιτιστικής μας ζωής και κληρονομιάς.
Η πρόεδρος του Συνδέσμου κα Γεωργία Κολοβελώνη αναφερόμενη στις δραστηριότητες, τις χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές που συναντούν απήχηση.
«Στόχος του Συνδέσμου είναι να αποτελέσει ένα βήμα προβληματισμού και διαλόγου, διοργανώνοντας επιμορφωτικές ημερίδες που άπτονται φιλολογικών ζητημάτων, όπως η διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων με βάση τα νέα προγράμματα Σπουδών ή με τη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς και εκδηλώσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος, αφιερώματα σε λογοτέχνες, θεατρικά δρώμενα, βραδιές ποίησης», σημείωσε η κα Κολοβελώνη.
Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση των φιλολόγων είναι ενθαρρυντική με τη διοίκηση του Συνδέσμου να ευελπιστεί ότι θα συνεχίσουν να πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις.
«Σε εποχές που δεν ευνοούν τη συλλογικότητα είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή η αίσθηση του «συνανήκειν» και της κοινής προσπάθειας», κατέληξε η πρόεδρος του Συνδέσμου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "Φαίδρα" και η "Τέταρτη Διάσταση" του Γιάννη Ρίτσου

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΛΕΣΙΟΣ