Η Συμβολή της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Τρικάλων διοργάνωσαν χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας κ. Γεωργίου Βασιλείου, υποστρατήγου ε.α., «Η Συμβολή της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» (έκδοση Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού).
Η βιβλιοπαρουσίαση ξεκίνησε με τον πρόλογο του προέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων κ. Ευθυμίου Κουφογιάννη -ο οποίος είχε και τον συντονισμό της επιτυχημένης εκδήλωσης-, που τόνισε ότι αυτό το βιβλίο αποσκοπεί να αναδείξει την πραγματική διάσταση της συμβολής της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που αναγνωρίστηκε από πρωταγωνιστικές φυσιογνωμίες τόσο από την πλευρά των Συμμάχων, όσο και από το στρατόπεδο των Δυνάμεων του Άξονα. Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο ιστορικός – βαλκανιολόγος κ. Αχιλλέας Λαζάρου, ο οποίος παρουσίασε με λεπτομέρειες το βιβλίο και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν τέτοιες συγγραφικές προσπάθειες για την ιστορία. Ακολούθως ο συγγραφέας κ. Γεώργιος Βασιλείου μίλησε για την προσπάθεια που έκανε να συλλέξει και να καταγράψει το αρχειακό υλικό που αποδεικνύει την τεράστια συμβολή της Ελλάδας στην επιτυχή έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για τις συμμαχικές δυνάμεις απέναντι στη ναζιστική Γερμανία.
Χαιρετισμοί
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο δήμαρχος Τρικκαίων και εκ νέου υποψήφιος κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο κ. Μπάρδης τ. πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Εφημερίδα Πρωινός Λόγος, 17/10/2010
«Me retinent vinctum formosae vincla puellae...»SpyridonVΜέλος Δημοσιεύσεις: 266Εγγραφή: 29 Νοέμ 2009, 14:48Επώνυμο: ΒλιώραςΌνομα: ΣπυρίδωνΣχολείο: 2ο Γυμνάσιο ΚαλαμπάκαςΙστοσελίδα: www.vlioras.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "Φαίδρα" και η "Τέταρτη Διάσταση" του Γιάννη Ρίτσου

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΛΕΣΙΟΣ