Σύσταση Λέσχης Ανάγνωσης


Μια ενδιαφέρουσα δράση που θα μπορούσε να αναλάβει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Τρικάλων θα ήταν να συστήσει μια Λέσχη Ανάγνωσης (για καθηγητές ΚΑΙ μαθητές στην αρχή, κι αν υπάρξει ενδιαφέρον, να γίνουν πιο εξειδικευμένες και πιο ομοιογενείς οι ομάδες συνάντησης).
Αντιγράφω από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου:

Τι είναι η Λέσχη Ανάγνωσης;

Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα ανθρώπων που έχουν συμφωνήσει να συναντιούνται σε τακτά διαστήματα (συνήθως μία φορά τον μήνα) και να συζητούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού.
Η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελεί ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό παρανομαστή και επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση. Λειτουργεί με απλό τρόπο αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα, ένας ευχάριστος και εποικοδομητικός τρόπος για την ελεύθερη ώρα μας.
Μπορείτε να ασχοληθείτε με διάφορα λογοτεχνικά είδη (μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο) ή να επιλέξετε μια συγκεκριμένη θεματολογία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις λέσχες που ασχολούνται με τη μαθηματική λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, τη γαστρονομία. Όλα εξαρτώνται απ’ τα ενδιαφέροντα των μελών της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο