Παλαιότερες Δραστηριότητες / Εκδηλώσεις

Α. Εκδηλώσεις στήριξης του φιλολογικού έργου.

1.Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 και ώρα 12.30 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο ΚΛΙΑΦΑ, εκδήλωση – σεμινάριο για τους φιλόλογους Γυμνασίου – Λυκείου με τα παρακάτω θέματα: α)Επισημάνσεις και αξιολόγηση της περίληψης και της παραγωγής λόγου στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στις γενικές εξετάσεις. Εισηγητής: Κώστας Αγγελάκος, Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. β)Πρόταση διδασκαλίας–διδακτικό παράδειγμα από το βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας της Β΄ Γυμνασίου, ενότητα 5η «Συζητώντας για την εργασία και το επάγγελμα».
Εισηγητής: Χριστίνα Αργυροπούλου, Επίτιμη Σύμβουλος του Π.Ι. αντιπρόεδρος της ΠΕΦ
2.Διδακτική προσέγγιση λογοτεχνικών κειμένων μέσα από παράλληλα κείμενα στις 3 Μαρτίου 2003 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων με εισηγητή το Φιλόλογο συγγραφέα και ποιητή κ. Κώστα Παππά.
3.Επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με το γραφείο Σχολικών Συμβούλων
α) στις 17-09-2003 σεμινάριο για τους φιλολόγους των Λυκείων με εισηγητές τους κ.κ. Ελένη Νημά-δρ Παιδ/κής, Ελένη Λάππα-δρ Φιλολογίας-Σχολική Σύμβουλο, Νικόλαο Βαρμάζη-καθηγητή Παν/μίου Θεσ/νίκης, Αναστασία Κιρκίνη-δρ Ιστορίας Σύμβουλο Π.Ι.
β) στις 18-09-2003 σεμινάριο για τους Φιλολόγους των Γυμνασίων με εισηγητές τους κ.κ. Αλέξανδρο Κόφφα-καθηγητή Παν/μίου Κρήτης, Χαρίκλεια Πούχα-φιλόλογο, μέλος συγγραφικής ομάδας βιβλίων Γλώσσας, Νικόλαο Βαρμάζη-καθηγητή Παν/μίου Θες/νίκης, Αγαθοκλή Αζέλη-φιλόλογο, Διδάκτορα Ιστορίας.

Β. Εκδηλώσεις ευρύτερου πολιτιστικού χαρακτήρα.

1.23-11-2002: Ξενάγηση στο "Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη".
2.03-12-2002: Εκδήλωση για τα ΑμΕΑ με ομιλήτρια το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Χρύσα Δραγούτσου - Κουρσοβίτη με θέμα: "Το παιδί με ειδικές ανάγκες στην παιδική λογοτεχνία".
3.16-03-2003: Διαγωνισμός Αρχαίων Ελληνικών για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας στο 4° Ενιαίο Λύκειο Τρικάλων.
4.23-03-2003: Στο αμφιθέατρο του 33ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων εκδήλωση για το λαϊκό παραμύθι με εισηγήτρια τη συγγραφέα κ. Μαρούλα Κλιάφα. Aφήγηση λαϊκών παραμυθιών από τον κ. Στέλιο Πελασγό και μουσική συνοδεία από τον κ. Απ. Γλαφυριώτη.
5.Παρασκευή, 9 Μαΐου 2003, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικάλων, αφιέρωμα στη μάνα με τιμώμενο πρόσωπο την κ. Έλλη Παπά σε συνεργασία με το δημοτικό θέατρο Τρικάλων και την ορχήστρα λαϊκής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων.
6.Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τρικκαίων ,το Δημοτικό θέατρο Τρικάλων και το Δημοτικό ωδείο Τρικάλων καθιέρωσε τις "βραδιές λόγου και ποίησης". Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις:
α)16-04-2003: Στο πάρκο Ματσόπουλου "Μανόλης Αναγνωστάκης - Ο ποιητής και το έργο του" με ομιλήτρια τη φιλόλογο κ. Βάσω Κάκλα.
β)Πέμπτη 22-05-2003: Στο πάρκο Ματσόπουλου, "Ο Αλεξανδρινός ποιητής Κ.Π. Καβάφης" με ομιλήτρια τη Γραμματέα του Συνδέσμου μας κ. Βάσω Λύτρα,
γ)27-11-2003: Στο πάρκο Ματσόπουλου αφιέρωμα στο Δημοτικό τραγούδι με εισηγήτρια τη φιλόλογο κ. Μπαλαμώτη Φανή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "Φαίδρα" και η "Τέταρτη Διάσταση" του Γιάννη Ρίτσου

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΛΕΣΙΟΣ